Početna
Najnovije vesti
Program SNS za Zrenjanin
SNS Portal
Multimedija
Blog SNS Zrenjanin
obrazovanje
komunalno

   Savet za obrazovanje:

   Predsednik saveta: Dušan Šijan

OSNOVNI PRINCIPI PROGRAMA SNS ZA OBRAZOVANjE

OBEZBEĐIVANjE DOSTOJANSTVENOG ŽIVOTA PROSVETNIM RADNICIMA
Ispunjavanje odredbi iz Kolektivnog ugovora potpisanog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

OPŠTINSKI – GRADSKI NIVO VLASTI
redovna isplata putnih troškova,
isplata zaostalih i redovnih jubilarnih nagrada,
obezbeđivanje sredstava za stručno usavršavanje, ( ko nema 100č stručnog usavršavanja u toku 5 godina gubi licencu za rad ),

POKRAJINSKO-REPUBLIČKI NIVO/
Obrazovanje je delatnost od posebnog društvenog značaja i u skladu sa njegovim društvenim značajem povećati primanja prosvetnim radnicima i obezbediti im uslove za održavanje nastave( opremanje kabineta ) u skladu sa savremenim potrebama društva.

UNIVERZITET U ZRENjANINU
Uključiti sva tri nivoa vlasti u projekat završetka ZRENjANINSKOG UNIVERZITETA na kom bi obezbedili najreprezentativnije predavače i naučne radnike za rad na fakultetima i naučnim institutima ( koji će biti osnovani u sklopu univerziteta ).
Obezbediti da se na fakultetima zrenjaninskog univerziteta školuju stručnjaci čija će zanimanja biti prepoznata u normativnim aktima koje država propisuje za rad u državnim službama.
Obezbedićemo obavezno i besplatno osnovno i srednje obrazovanje dostupno svim socijalnim slojevima našeg društva u kome će mladi ljudi sticati veštine i znanja koja su u skladu sa savremenim naučno-tehničkim dostignućima primenljivim u procesu proizvodnje i ostalim društvenim delatnostima. U obrazovnom sistemu će razvijati intelektualne osobine koje će im omogućiti sticanje funkcionalne pismenosti.
Obezbedićemo najboljim studentima ( prosek preko 8.50) besplatne studije, naučno i stručno usavršavanje.Koalicija Pokrenimo Zrenjanin www.pokrenimozrenjanin.com